КРОЗ ИГРУ ДО ЗНАЊА

Поводом Међународног дана енергетске ефикасности, обележеног 5. марта 2020. , основне школе су на нивоу града имале задатак да реализују неке од задатих активности – литерарне и ликовне радове на тему енергетске ефикасности, као и да ученици играју друштвену игру „Играј за енергију“, коју су на поклон школе добиле од Министарства за рударство и енергетику.
Ученици седмог разреда наше школе су са наставницом ликовног, Јеленом Златар, својим идејним решењима одоговорили на тему „Енергетска ефикасност“, а наставници српског језика, Јефимија Топаловић и Небојша Стојилковић, наставница информатике, Виолета Мајски и Драгана Секулић, наставница биологије, организовали у оквиру ЧоС-а, надметање у друштвеној игри „Играј за енергију“.
Ученици шестог, седмог и осмог разреда су прво упознати са термином „енергетска ефикасност“ – који се односи на њено рационално коришћење без одрицања, а онда приступили активном учењу кроз игру. У току играња уочили су начине штедње тј. правилан утрошак енергије, како руковати апаратима како бисмо енергију искористили најбоље могуће, научили су како су обележени апарати који имају највећу штедљивост, да постоји време којим смо ограничени како бисмо енергију правилно штедели, како да је сачувамо, паметно искористимо – и још многе друге корисне ствари које се
односе на ефикасност, а које су представљене на интересантан начин – док су неки ученици седмог разреда самосатлно приступили изради и припреми ПП презентација на ову тему.
У акцији учествовало око 110 ученика узраста од шестог до осмог разреда.

Фотографије можете видети овде.