ДОСИТЕЈЕВЦИ У ПОСЕТИ УЧЕНИЦИМА ШКОЛЕ „ВУК КАРАЏИЋ“

Крај Дечије недеље ученици 3/3 Основне школе „ Доситеј Обрадовић“ из Сомбора и њихова учитељица Мирјана Лазиница обележили су заједничким дружењем са ученицима Школе за децу са посебним потребама „Вук Караџић“.

Девојчице 3/3 су су учествовале у едукативној радионици „Животна станишта и животне заједнице“ коју је водила наставница Радмила Јокић. Изложени су били плакати различитих копнених и водених станишта и од ученика је тражено да их именују, наброје животиње које у њима живе и опонашају њихове звуке. Потом су подељени у четири групе по стаништима: ШУМА, МОРЕ, ЛИВАДА и САВАНА. Задатак је био да направе маске животиња тих станишта. Користећи бојице, фломастере, маказе и картон направили су маске ајкуле, хоботнице, рибе, рака, кита(група МОРЕ); вука, лисице, зеца, сове (ШУМА); жирафе, тигра, лава, зебре (САВАНА); зеца,

хрчка, бубамаре, паука (ЛИВАДА). На крају радионице, маске су „оживеле“! Деца су их ставила на главу и заједно са наставницама Радом и Јасмином научила кореографију уз музику Ајкулин плес.

Дечаци 3/3 су се на стадиону ФК „Жак“ такмичили у бацању вортекса, лопте у виду ракете. Нису били много разочарани слабијим резултатима, јер су ученици школе „Вук Караџић“ показали да су увежбени и спретни у бацању. Важно је било дружење, навијање и широки осмеси.

Велико ХВАЛА наставницима и ученицима школе „Вук Караџић“ и родитељима трећака који су учествовали у превозу деце. Вредна пажње је посета овој специфичној установи управо због социјализације деце, која се упознају са особама друкчијих способности. Овакво искуство ученика је на корист свима у заједници.