УЧЕНИЦИ ТРЕЋЕГ ТРИ ОДЕЉЕЊА АКТИВНИ “ЧИТАЛИЋИ”

АМБАСАДОРИ ЉУБАВИ КА ЧИТАЊУ

Ученици 3-3 су ове школске године радо прихватили изазов да буду део породице “Читалићи”.

Уважавајући важност читања као и његову функционалну улогу у развијању критичког мишљења, функциналног знања уопште и стицања општег образовања, учитељица, Мирјана Лазиница је у том смислу потицала децу на читање, али и такмичарски дух, у овом, итекако важном делу српског језика као предмета.

Поштујући порписана правила, која је као организатор дало Министарство просвете на предлог УГ “Читалићи” из Алексинца, од двадесет шесторо ученика овог одељења деветоро се такмичило и својим читалачким дневницима показало да је вештина читања и њено разумевање, њима и занимљиво и важно, поготову што овај вид разумевања подразумева и медијску присутност.

Та страствена веза детета и књиге дала је као резултат пет издвојених читалачких дневника који показују дечији труд, понирање у свет књиге и маштовитост презентација.

Дневници ученика Катарине Лекин, Филипа Шаркезија, Елене Бралић, Лане Пешталић и Ине Ивановић завређују сваку похвалу и даљи посвећен и напоран рад са овим малим али упорним амбасадорима читања.

Будући да је ово прва година учествовања у “Читалићима” верујемо да ће мала војска наредних година расти, на општу радост свих нас.