УЧЕНИЦИ ОШ „ ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ ПОСЕТИЛИ 12. САЈАМ НАУКЕ У БЕОГРАДУ

Увек постоји велики број ученикакоји су знатижењни и заинтересовани за нова знања, интересантан и очигледан пут стицања сазнања у употребу истих.

Ове године ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“ били су први гости на Сајму науке у Београду прошлог четвртка. Уживали су цирскуским акробацијама и на необичан начин стекли или обновили, зависи од узратса ученика, знања из физике. На очигледним примерима уочили шта значи пркосити закону гравитације и земљине теже. У томе им је помогла група уметника „Инерција“ из Француске, који су својим телима и интегрисаним покретима, или својим акробатским средствима показали како се супротставља овим законитостима.

У халама 5 и 5 А ученици су могли да виде поставке разних научних области: екологије, биологије, географије, хемије, математике и медицине. У многим експериментима ученици били и директни учесници, осетили шта значи вишедимензионални простор и пројекција, осетили су и доживели разне димензије и створили можда понеку своју визију.

Ученици су из ове посете увидели поруку овогодишњег Сајма науке, а то је да се науке, свака за себе, труде да будућност наше планете и свих нас буде што зеленија и светлија. Ово је одличан начин за промовисање сврхе знања и ученичког улагања у знање.