Реч директора за почетак

Драги ученици,

почетак нове школске године обелeжен је пандемијом вируса COVID 19. Да би ваш боравак у школи протекао што безбедније замолићемо вас да се држите следећих правила:

 

 • Приликом доласка у школу и чекања у реду за улазак у зграду стојите на остојању од 1.5 метар, носите маске, прођете кроз дезо баријеру са обе ноге и не дирате рукохвате на степеништу школе. Сви ученици улазе и излазе из школе на ђачки улаз.
 • Свако одељење има своју учионицу где реализује наставу из свих предмета сем из Физичког и здравственог васпитања(Ф.сала) и Информатике(кабинет Информатике).
 • За време малог одмора не напуштате учионицу, држите прописано одстојање(1.5 м) у учиници, носите маске и припремате се за следећи час.
 • Кад користите тоалет, стрпљиво чекате у реду ако је заузет на прописном остојању од 1.5 м. У тоалету може да буде онолико ученика колико има кабина и обавезно носите маске.
 • Приликом уласка и изласка из учионице обавезно вршите дезинфекцију руку.
 • Када се крећете кроз школску зграду држите одстојање и носите маске.
 • Молимо све ученике да понесу своје флашице са водом.
 • Родитељски састанци могу да се одржавају у школи, ако постоји потреба родитеља и наставника, у свим другим случајевима све информације добијаћете преко вибера,СМС-а,мејлова…

Поштовани родитељи,

почетак и ове школске године  обелeжен је пандемијом вируса COVID 19. Министарство је прописало правила за рад школа за наредну школску годину. Школе могу да раде по три модела. У ком је моделу  наша школа зависи од ситуације у Граду Сомбору и ситуације у нашој школи. Зато вас све молим да поштuјемо прописане мере да не би опет заједно пролазили кроз све недостатке наставе на даљину.

Модел са којим крећемо подразумева следеће:

 • За све ученике (комплетна одељења) образовно васпитни рад се одвија у школи кроз редовну наставу.
 • Часови трају 45 минута и сви часови се реализују у школи(нема наставе на даљину)
 • Ученици не мењају учионицу у току наставе, сем одласка на наставу Физичког и здравственог васпитања и Iнформатике(други циклус)
 • Родитељ доводи ученика до ђачког улаза где га преузимају дежурни наставници.
 • Маске су обавезне за све ученике од уласка у школску зграду до седања у клупу.
 • Маске су обавезне приликом сваког устајaња из клупе, кретања по учионици, ходнику, тоалету као и у свакој другој ситуацији у којој се тражи од њих.
 • Родитељи у школску зграду могу улазити само по позиву и у случају хитности проблема уз постовање свих мера као и ученици.
 •  Директор школе је дужан да спроводи Стручно упуство које прописује Министарство просвете науке и технолошког развоја.

Надам се да сви желимо да се нормализује ситуација, да нам деца реализују наставу у школи у пуном капацитету. Родитељима који су исказали незадовољство због обавезног ношења маски, желим поручити да у школи имамо велик број радника који имају 60+ година, да неки радници имају и онколошких проблема као и проблема за озбиљним хроничним болестима. Вашој деци на срећу највероватније неће бити ништа у случају заразе али тим људима би живот био угрожен да несавесно поступамо у овим околностима. Молим бас да будемо јединствени, дисциплиновани и покажемо солидарност све у циљу да се што пре вратимо нормалнијем животу.

Поштовани родитељи,
Продужени боравак у овој школској години одвијаће се у новом простору који се налази у сутерену школе са десне стране ђачког
улаза. Имамо жељу да се ваша деца у њему осећају пријатно, безбедно и да простор буде хигијенски на највишем нивоу. Из тих
разлога уводимо неке новине:
1. Боравак ради од 07 до 18 часова
2. Родитељи доводе ученике до ђачког улаза и ту их остављају дежурним учитељима.
3. Сви ученици првог и другог разреда који желе да користе могућност боравка морају понети са собом обућу да се преобују
приликом уласка .
4. Исто важи и за ученике од 3-5 разреда који изаберу модул ,,Настава и учење“, а користе просторије боравка.
5. После 15 часова ученици се не могу доводити у боравак на чување, јер ремете план и програм рада продуженог боравка.
6. Школа је и ове године обезбедила ужину и ручак за све ученике који то желе без обзира да ли користе продужени боравак или
не.О цени ручка и ужине информисаћемо вас чим се заврше тендери који су у току.

Директор школе
Владимир Карановић