ЗАЈЕДНИШТВО КАО КРЕATИВНА СНАГА

МАНИФЕСТАЦИЈА „МОЈА ЈЕЛКА – НАЈЛЕПША ЈЕЛКА“ У ТОКУ

Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор у оквиру новогодишњег програма организује манифестацију такмичарског карактера под називом „Моја јелка – најлепша јелка“. Манифестација се одвија у свим основним школама у Сомбору и насељеним местима које припадају нашем граду. Планирано је да се реализује у неколико етапа:

1. радионица израде новогодишњих украса,
2. достављање и кићење јелки,
3. оцењивање јелки од стране стручног жирија Културног центра „Лаза Костић“
Сомбор.

За потребе реализације радионице израде новогодишњих украса опредељена су новчана средства у износу 4 хиљаде динара по школи. Период одржавања радионице је од 9. до 13. децембра 2019.године. Јелке ће бити достављене у периоду од 9. до 13. децембра 2019.године. Стручни жири извршиће оцењивање 16, 17. и 18. децембра 2019.године, када ће бити спроведена и манифестација „Глумци причају бајке“. Фотографије три најлепше јелке биће објављене на Фејсбук страници Културниог центра https://m.facebook.com/kulturnicentarsombor/ , у петак 20. децембра
2019.године. За најбољу јелку гласаће се путем лајковања њене фотографије.
Такмичење ће трајати до 26. децембра 2019. године, 27. децембра 2019. године биће објављено име победничке школе на сајту Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор и на њиховој Фејсбук страници. Најбоља јелка освојиће награду за своју школу у вредности од 30 хиљада динара.

Четрдесет пет ученика наше школе предвођених Иреном Веселиновић, наставницом ликовне културе, учествовало је у радионици осмишљавања и израде новогодишње декорације како за такмичарску јелку тако и за уређење улаза школе у празничном светлуцавом духу божићних и новогодишњих празника. Овим путем позивамо све вас који пратите и цените рад наших ученика и њихових наставника да по објављивању фотографија дате свој глас за јелку коју су осмисли наши ученици.

Галерија овде